Máte chuť na niečo konkrétne?

5 hubových receptov, ktorým neodoláte

Huby v panvici

Päť jednoduchých inšpirácií na famózne jedlá, kde hlavnú rolu hrajú huby.

Čerstvé, mrazené aj sušené

Huby, hríby a hubárčenie sú pre nás Slovákov typické, takmer ako príprava bryndzových halušiek. Asi každý z nás už pri prechádzke v lese na prelome leta a jesene naďabil na voňavý hríb. Je to práve nádherná zemitá aróma, ktorá robí z hríbových pokrmov niečo jedinečné.

Hubári vedia aká huba, kedy a hlavne kde rastie. Priznám sa, že ja aj napriek detstvu strávenom na vidieku mám pred hubárčením rešpekt a nechávam to radšej na odborníkov ako je napríklad aj môj otec, ktorý mi potom pred Vianocami vždy posunie fľašku sušených alebo vrecko mrazených húb do kapustnice.

Supermarket to istí

Ale keď nemáte známeho hubára, dnes už naozaj rôzne druhy húb bežne zoženiete v supermarketoch. A keďže huby sú lacné, chutné a hlavne voňavé, bol by kulinársky prehrešok 1. triedy, keby sme nevypichli aspoň 5 klasických receptov z našej online kuchárky.    

Hubovník
Hubovník

Hubová omáčka
Hubová omáčka

Pirohy s hubovou plnkou
Pirohy s hubovou plnkou

Videorecept: Kuriatková polievka
Videorecept: Kuriatková polievka

Výborná polievočka z hríbikov - kuriatok.

Šampiňónové rizoto
Šampiňónové rizoto
  

Pridajte na nástenku