Máte chuť na niečo konkrétne?

3 kačacie delikatesy na večeru

Pečené kačacie stehná s tekvicou

Tri úžasne chrumkavé recepty na skvelé kačacie mäsko.

Tuk, ktorý chutí

Pamätáme, ako nám starká zvykla robiť čerstvý chlebík s kačacou masťou. Pozbierala a precedila ju do pohára vždy, keď piekla kačku. Takýto chlebík nie je práve najzdravšou alternatívou večere, ale chutí jedinečne. My dnes tiež zbierame prebytočný tuk z kačice. Polovicu na skvelú zálievku (výpek) a druhú odkladáme do chladničky s jedným jediným účelom – pripraviť úžasne chrumkavé pečené zemiaky. Kačací tuk má totiž tak úžasnú chuť, že čokoľvek na ňom pripravíte sa zmení na chrumkavý poklad.

Tento víkend sme dostali dve mladé kačky od známeho. Jednu sme upiekli hneď na veľmi tradičný spôsob – s červenou kapustou a lokšami. Druhú sme naporciovali a pripravili si chrumkavé prsička s voňavou slivkovou omáčkou – inšpirovaní čínskou kuchyňou. A k stehienkam padli za obeť mladé tekvičky zo skleníka. Nuž a samozrejme pri pečení celej kačky sme si odložili trochu tuku.  

Chrumkavá kačka na slivkovej omáčke
Chrumkavá kačka na slivkovej omáčke

Ázijská variácia na chrumkavé kačacie prsia preliate domácou sladko-kyslou...

Pečená kačka s červenou kapustou
Pečená kačka s červenou kapustou

Klasika, ktorú všetci milujeme.

Pečené kačacie stehná s tekvicou
Pečené kačacie stehná s tekvicou

Jesenné prevedenie chrumkavých kačacích stehienok - veľmi jednoduché ale o to...

Pridajte na nástenku