Máte chuť na niečo konkrétne?

Ako na gaštany: od pečenia až po tortu

Pečené gaštany

Gaštanové inšpirácie definitívne prebudia jeseň vo vašej kuchyni.

Nostalgické gaštany

Máme tu babie leto a spolu s ním aj orieškovú sezónu. Dnes sa pozrieme na naše obľúbené gaštany. Oriešky, ktoré v mnohých vyvolávajú nostalgické spomienky práve na jeseň.

Pečené gaštany sú krásnym príkladom chutnej a zdravej jesennej kuchyne. Skvelý snack plný vlákniny a vitamínu C.  

Pečené gaštany
Pečené gaštany

Nič nedefinuje jeseň tak ako lahodné, horúce gaštany.

Keď už sme gaštany upiekli krásne do mäkka, je čas pripraviť si domáce pyré. Kvapka rumu, maslo a cukor vytvoria spolu s orieškami skvelú ingredienciu do dezertov. Ale gaštanové pyré chutí výborne aj samotné či s čerstvou šľahačkou.

Domáce gaštanové pyré
Domáce gaštanové pyré

Nezameniteľná orieškovo rumová aróma plná príjemných spomienok.

Posuňme gaštanové maškrtenie o stupeň vyššie a pripravme si orieškový cheesecake s kvapkou rumu. Navyše tento jednoduchý a famózny dezert netreba piecť.

Nepečený gaštanový cheesecake
Nepečený gaštanový cheesecake

Vynikajúci dezert s nádhernou rumovo-orieškovou arómou.

Nuž a na záver tu ešte máme klasický perník z jednej misy. Tento koláčik vzdáva hold plodom jesene, nakoľko sa doň pridáva gaštanové i jablkové pyré.

Gaštanovo-čokoládový perník
Gaštanovo-čokoládový perník

Nič nenaladí na pohodový, jesenný večer tak ako vôňa perníka...

Pridajte na nástenku