Máte chuť na niečo konkrétne?

Vymeňte vysmážanie za pečenie v piatich skvelých receptoch

Hermelín pečený v rúre

5 pokrmov, ktoré prirodzene nabádajú k vysmážaniu, ale chutia rovnako dobre aj pečené.

Vysmážanie nie je výsada

Presne tak. Že vysmážanie nie je práve najzdravší spôsob tepelnej úpravy, všetci dobre vieme. Zároveň je to jeden z časovo najnáročnejších spôsobov varenia, špeciálne ak nemáme fritézu a chystáme sa vysmážať rezne pre celú rodinu. Vyhnať z kuchyne puch spáleného oleja tiež nie je sranda.

Ale všetky tieto nežiadúce procesy, ktoré so sebou smaženie prináša, stoja za tú famóznu chrumkavosť a chuť. Však? Keby tak existoval spôsob ako si dopriať chrumkavé potešenie s minimom tuku, bez hodín státia nad panvicou a bez toho, aby ste museli otvárať všetky okná v dome...

Samozrejme, že existuje. Je to pečenie. Tu je 5 tradične smažených pokrmov, ktoré keď pripravíme v rúre, budú rovnako chutné ako ich smažení príbuzní. Rozhodne to stojí za vyskúšanie. Ušetríme čas a možno aspoň trochu srdiečko a cievy – naše  i našich blízkych.  

Langoše pečené v rúre
Langoše pečené v rúre

Zdravšia a stále vynikajúca alternatíva na prípravu langošov. Bez vyprážania.

Pečené pudingové šišky
Pečené pudingové šišky

Tieto šišky pochádzajú z Poľska, kde im hovoria Paczki. Tradične sa pripravujú...

Obaľovaný karfiol pečený v rúre
Obaľovaný karfiol pečený v rúre

Obaľovaný karfiol nemusíte variť a následne vysmážať. Prosto ho obaľte a vložte...

Hermelín pečený v rúre
Hermelín pečený v rúre

Je príjemné vedieť, že obaľovaný syr pečený v rúre môže byť rovnako...

Chrumkavé kuracie rezne bez vyprážania
Kuracie rezne v horčicovo – jogurtovej kruste

Delikátne rezne, ktoré nemusíte vyprážať - stačí ich upiecť v rúre.

Pridajte na nástenku