Máte chuť na niečo konkrétne?

3 fantastické a jednoduché jedlá z ryže

Ryžové guličky plnené mozzarellou

Ryža ako základ troch vynikajúcich a pritom na suroviny nenáročných receptov.

Ryža nie je len príloha

O fakte, že ryža môže hrať hlavnú úlohu v komplexnom jedle, vás presvedčia nasledujúce tri recepty. Vybrali sme z každého rožku trošku a pripravili sme si horúci snack, hlavné jedlo i dezert prakticky iba z ryže.

Predjedlo alebo pokojne i snack na párty či k telke predstavujú jednoduché ryžové guličky, ktoré môžete prirpraviť hoc aj z ryže, ktorá vám ostala z iného jedla. Sú úžasné!

Potom tu máme základné rizoto, ktoré necháva ryžu prezentovať čistú chuť vína, zvoleného vývaru a zeleru. Risotto Bianco vás príjemne zaskočí svojou podmanivou chuťou.

Nuž a nakoniec niečo sladké. Ryžový nákyp od našich južných susedov, ktorý sa pripravuje podobne ako ten náš, ale sladkým topingom by v tomto prípade mal byť ovocný likér – ideálne malinový.

Ryžové guličky plnené mozzarellou
Ryžové guličky plnené mozzarellou

Obľúbený taliansky snack "Arancini Di Riso" je presne tak dobrý, ako vyzerá...

Základné rizoto (risotto bianco)
Základné rizoto (Risotto Bianco)

Krémové rizoto pripravené iba z ryže, cibuľky a kúsku zeleru skvele ponesie chuť...

Maďarský ryžový koláč (Rizskoch)
Maďarský ryžový koláč (Rizskoch)

Ryžový nákyp po maďarsky. Jednoducho a delikátne.

Pridajte na nástenku