Máte chuť na niečo konkrétne?

3x mäsko ukryté v lístkovom ceste

Sviečková Wellington

Tieto tri recepty prosto musíte vyskúšať! Hovädzia sviečková, losos alebo kuracinka ukryté pod chrumkavým cestom.

Sviatočná roláda

Tradičný anglický recept, ktorý má korene niekde na prelome 18. a 19. storočia dostal svoje meno po známom štátnikovi Arthurovi Wellesleym - 1. vojvodovi z Wellingtonu.  

I keď Francúzi a spolu s nimi i iné národnosti majú podobný chod, pozostávajúci s kvalitného kúsku hovädziny  zavinutého v chrumkavom ceste, je to práve tento recept, ktorý je v danej kategórii najrozšírenejší.

Postup okrem hovädzej sviečkovej a krehkého cesta volá aj po dusených hríboch, hydinovej pečienke alebo napríklad gaštanoch vo vianočnom prevedení.

Nuž a ako dať túto parádu dohromady vám radi poradíme v nasledujúcom recepte.

Sviečková Wellington
Sviečková Wellington

Hovädzia sviečková potretá hubovým pyré, zabalená v lístkovom...

Lososová kapsa

V tomto pôvodne francúzskom recepte nájdete jemné vločkovité mäsko z lososa v objatí voňavej špenátovo-bylinkovej plnky.

Ale to ešte nestačí a tieto dve delikátnosti sú uzavreté v kapse z lístkového cesta a upečené do zlatohneda.

Spoločne vytvoria krehkú roládu, ku ktorej sa dokonale hodí napríklad špargľa či varený zemiak.

Losos v kôrke
Losos v kôrke

Filet lososa a špenátovo-syrová plnka, upečené v chrumkavom lístkovom...

Kurací koláč

Mali sme tu hovädzie i rybu. Bola by škoda nespomenúť aj obľúbene kuracie mäsko.

Výborný koláč s kuracími prsiami a šampiňónmi utopenými vo vínovej omáčke a dôsledne uzavretými medzi dvoma lístkovými cestami.

Chutí skvelo horúci i vychladený.

Slaný koláč s kuracími prsiami a šampiňónmi
Slaný koláč s kuracími prsiami a šampiňónmi

Jednoduchý, rýchly a vynikajúci slaný koláč na večeru.

Pridajte na nástenku