Máte chuť na niečo konkrétne?

Paradajková polievka s ricottou

Keď sa vám podarí správne skombinovať chute, z obyčajného obeda či večere sa stane gurmánsky zážitok. Premeňte varenie a pečenie v kuchyni na zábavnú alchýmiu a nebojte sa experimentovať.  Inšpirujte sa receptami z Palmy, pri ktorých  výnimočnú chuť menu dodajú repkové oleje Raciol s bylinkami. 

Príprava
15min
Úprava
25min
Porcie
4

Ingrediencie

Základné suroviny:
  • 1 konzerva
    paradajky s bazalkou
  • 2 PL
    olej Raciol paradajky, cesnak, bazalka
  • 1/2 ks
    cibuľa
  • 1 strúčik
    cesnak
  • 500 ml
    vývar
  • 250 g
    ricotta
Ostatné suroviny:
soľ, mleté čierne korenie, čerstvá bazalka

Postup

  • 1

    Na oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľku a chvíľu ju restujeme. Potom pridáme pretlačený cesnak, zalejeme paradajkami z konzervy a pridáme vývar. Polievku ochutíme soľou a korením a privedieme do varu.

  • 2

    Uvarenú polievku rozmixujeme dohladka, primiešame ricottu (časť si necháme na ozdobu pri servírovaní) a dobre ju premiešame, aby sa s polievkou úplne spojila.

  • 3

    Polievku podávame s lyžicou ricotty, posypanú čerstvou bazalkou a pár kvapkami oleja.

Bon Apétit
Ohodnoťte recept
Pridajte na nástenku