Máte chuť na niečo konkrétne?

Hovädzie špízy so zelenou salsou

Príprava
20min
Úprava
10min
Porcie
4

Ingrediencie

Základné suroviny:
  • 2 ks
    hovädzí steak z roštenky (200 g)
  • 12 ks
    cherry paradajky
  • 2 ks
    väčšia červená cibuľa
  • 1 zväzok
    petržlenová vňať
  • 1 dl
    olej Raciol
  • 0.3 dl
    biely vínny ocot
  • 1 strúčik
    cesnak
  • 1 ks
    jarná cibuľka
  • 1 ks
    čili paprička
Ostatné suroviny:
soľ, mleté čierne korenie, olej Raciol na potretie mäsa

Postup

  • 1

    Hovädzie steaky nakrájame na približne rovnaké kocky. Cherry paradajky prerežeme na polovicu a cibuľu na štvrtinky. 

  • 2

    Pred grilovaním namočíme špajdle do vody, aby sa nespálili a potom na ne striedavo napicháme kúsky mäsa, paradajok a cibule. Špízy osolíme, okoreníme a grilujeme z každej strany približne 2 - 3 minúty. Ak máte radi prepečené mäso, nechajte ich grilovať dlhšie. 

  • 3

    Cesnak a petržlen nahrubo nasekáme. Pridáme olej, ocot a rozmixujeme na hladkú salsu.

  • 4

    Upečené špízy potrieme salsou, posypeme nakrájanou jarnou cibuľkou, čili a podávame.

  • 5

    Raciol repkový olej je tou najlepšou voľbou na dlhodobú úpravu mäsa – teda na grilovanie, pečenie, varenie i vyprážanie. Má vysoký bod zadymenia (190 °C – 230 °C), čo znamená, že sa neprepáli tak rýchlo ako iné oleje. Pre jeho neutrálnu chuť ho môžete využiť na prípravu marinád, pri grilovaní zasa zvýrazní prirodzenú chuť mäsa, rýb, aj zeleniny.

Bon Apétit
Ohodnoťte recept
Pridajte na nástenku