Máte chuť na niečo konkrétne?

Zamatový džem z čučoriedok a ríbezlí

Príprava
40min
Úprava
10min
Porcie
3

Ingrediencie

Na 3 poháre s objemom 350 ml:
  • 500 g
    prepasírované čučoriedky (asi z 800 g čerstvých alebo zmrazených)
  • 500 g
    prepasírované červené ríbezle (asi z 900 g čerstvých alebo zmrazených)
  • 1 balíček
    Želírovací cukor Extra 2 : 1 Dr.Oetker

Postup

  • 1

    Na prípravu zamatového džemu vložíme do hrnca prepasírované čučoriedky, červené ríbezle, želírovací cukor a dobre premiešame. Za stáleho miešania privedieme do varu a dôkladne povaríme minimálne 5 minút. 

  • 2

    Odoberieme prípadnú penu a ihneď plníme do pripravených pohárov až po okraj. Poháre uzatvoríme viečkom, otočíme hore dnom a asi 5 minút necháme stáť na viečku.

    Náš tip

    Džem možno zjemniť Vanilkovým strukom „Bourbon“ Dr.Oetker, ktorý pozdĺžne rozrežeme a nožom vyškriabeme dužinu, ktorú pridáme k prepasírovanému ovociu.

Bon Apétit
Ohodnoťte recept
Pridajte na nástenku