Máte chuť na niečo konkrétne?

Citrónové želé s penou

Príprava
30min
Úprava
150min
Porcie
4

Ingrediencie

Citrónové želé:
  • 30 ml
    studená prevarená voda
  • 1/2 balíčka
    želatína
  • 60 ml
    voda
  • 200 g
    kryštálový cukor
  • 90 ml
    citrónová šťava
Citrónová pena:
  • 4 ks
    vaječný žĺtok
  • 5 PL
    práškový cukor
  • 100 ml
    citrónová šťava
  • 400 ml
    smotana na šľahanie
  •  
    kôra z 1/2 citróna
Na ozdobenie:
citrón, čerstvé bylinky

Postup

  • 1

    V prevarenej studenej vode rozpustíme želatínu. Do hrnca dáme cukor a vodu a necháme chvíľu variť. Sirup odstavíme z ohňa a primiešame želatinu. Poriadne premiešame a prilejeme citrónovú šťavu. Hotové želé rozdelíme do 4 pohárov, necháme vychladnúť. Potom poháre prekryjeme potravinárskou fóliou a dáme aspoň na 2 hodiny do chladničky.

  • 2

    Medzitým si pripravíme citrónovú penu. Vaječné žĺtky vyšľaháme v miske do peny. Následne misku dáme nad hrniec s vriacou vodou, pridáme citrónovú šťavu a kôru a šľaháme vo vodnom kúpeli do zhustnutia (približne 10 minút). Následne misku vyberieme z vodného kúpeľa a zmes šľaháme až do vychladnutia. Smotanu vyšľaháme a vmiešame ju do citrónovo-vaječnej zmesi. 

  • 3

    Do vychladených pohárov s citrónovým želé rozdelíme citrónovú penu a opäť dáme stuhnúť do chladničky. 

  • 4

    Pred podávaním ozdobíme kúskami citróna a čerstvými bylinkami.

Bon Apétit
Ohodnoťte recept
Pridajte na nástenku
Súvisiace témy:
Citrón