Máte chuť na niečo konkrétne?

Karamelový cheesecake s jablkami

Magické spojenie karamelu, jabĺk a škorice v tomto jednoduchom dezerte si vás hneď získa. 

Príprava
30min
Úprava
180min
Porcie
12

Ingrediencie

Korpus:
  • 250 g
    karamelové sušienky
  • 100 g
    maslo
Krém:
  • 500 g
    Mascarpone
  • 600 ml
    kyslá smotana
  • 230 g
    práškový cukor
  • 1 balíček
    vanilkový cukor
  • 3 ks
    vajce
Na ozdobu:
  • 3 ks
    jablko
  • 60 g
    cukor
  • 60 g
    maslo
  • podľa chuti
    škorica

Postup

  • 1

    Karamelové sušienky podrvíme a zmiešame s rozpusteným maslom. Tortovú formu (s priemerom 26 cm) vystelieme papierom na pečenie. Zmes natlačíme na dno formy a vložíme do chladničky.

  • 2

    Rúru predhrejeme na 160 °C.

  • 3

    Na krém vymiešame mascarpone, kyslú smotanu, práškový a vanilkový cukor. Potom opatrne po jednom zašľaháme vajcia. Krém nanesieme na korpus a dáme piecť do vyhriatej rúry na 40 až 50 minút. 

  • 4

    Vyberieme, necháme vychladnúť a potom dáme aspoň na 2 hodiny do chladničky.

  • 5

    Jablká si očistíme a nakrájame na plátky. Maslo roztopíme na panvici a následne na ňom jablká jemne opečieme. Po chvíľke posypeme cukrom a necháme ho trošku skaramelizovať. 

  • 6

    Na stuhnutý a vychladnutý cheesecake poukladáme jablká, jemne poprášime škoricou a podávame.

    Náš tip

    Pre ešte lahodnešiu chuť môžeme každý kúsok pred podávaním poliať ešte karamelom.

Bon Apétit
Ohodnoťte recept
Pridajte na nástenku