Máte chuť na niečo konkrétne?

Nepečený čokoládový cheesecake

Tento lahodný cheesecake plný čokolády si zamilujete z dvoch jednoduchých dôvodov. Jeho príprava vám zaberie iba pár minút a zaručene vám neprihorí - je totiž nepečený. 

Príprava
20min
Úprava
240min
Porcie
10

Ingrediencie

Korpus:
  • 200 g
    maslové sušienky
  • 2 PL
    jemné ovsené vločky
  • 125 g
    maslo
  • 1.5 PL
    kakao
Plnka:
  • 250 g
    jemný tvaroh
  • 250 g
    Mascarpone
  • 250 ml
    smotana na šľahanie
  • 300 g
    horká čokoláda
Poleva:
  • 100 g
    čokoláda
  • 50 ml
    smotana na šľahanie
  • 1 PL
    maslo
  •  
    kakao a strúhaná čokoláda na posypanie

Postup

  • 1

    Sušienky rozdrvíme a spojíme ich s ovsenými vločkami. Ku zmesi pridáme rozpustené maslo a kakao.

  • 2

    Sušienkovú zmes natlačíme na dvo tortovej formy, ktorú sme predtým vystlali alobalom. Dáme zatiaľ do chladničky. 

  • 3

    Na plnku si nad parou rozpustíme čokoládu. Tvaroh zmiešame s mascarpone a prilejeme aj smotanu na šľahanie. Následne pridáme mierne vychladnutú čokoládu a poriadne premiešame.

  • 4

    Korpus vyberieme z chladničky a nanesieme naň plnku. Opäť dáme zatiaľ do chladničky.

  • 5

    Na polevu si rozpustíme čokoládu so smotanou na šľahanie a maslom. Necháme mierne vychladnúť.

  • 6

    Následne polevu nanesieme na cheesecake. Dáme aspoň na 4 hodiny do chladničky.

  • 7

    Pred podávaním cheesecake poprášime kakaom a posypeme strúhanou čokoládou. 

Bon Apétit
Ohodnoťte recept
Pridajte na nástenku