Máte chuť na niečo konkrétne?

Pečený zemiak s tuniakom a čedarom

Príprava
10min
Úprava
40min
Porcie
4

Ingrediencie

  • 4 ks
    veľký zemiak
  • 250 g
    tuniak v konzerve
  • 2 PL
    plnotučná horčica
  • 250 g
    strúhaný syr typu čedar
  • 1 zväzok
    cibuľka jarná
Na dochutenie:
mleté čierne korenie, soľ

Postup

  • 1

    Rúru predhrejeme na 180 °C.

  • 2

    Zemiaky v šupke varíme v osolenej vode cca 20 minút (podľa veľkosti). Keď vychladnú prekrojíme ich na polovice a z každej vydlabeme vnútro.

  • 3

    Kúsky zemiakovej striedky následne vo väčšej miske zmiešame so scedením tuniakom, horčicou, polovicou postrúhaného čedaru, jarnou cibuľkou, korením a štipkou soli. 

  • 4

    Zmesou naplníme jednotlivé polky zemiakov a posypeme zvyšným syrom. Pečieme v rúre približne 20 minút, kým povrch krásne nezozlátne.     

Bon Apétit
Ohodnoťte recept
Pridajte na nástenku