Máte chuť na niečo konkrétne?

Vietnamská polievka PHO BO

Príprava
20min
Úprava
120min
Porcie
6

Ingrediencie

Na vývar:
  • 2 ks
    väčšia špiková kosť
  • 500 g
    hovädzí chvost
  • 500 g
    falošná hovädzia sviečkovica
  • 1 ks
    väčšia cibuľa
Pre arómu:
  • 2 ks
    zázvor (cca 5 cm kúsok)
  • 3 ks
    hviezdička anízu
  • 2 ks
    palička škorice
  • 3 ks
    kardamón
  • 1 ks
    väčšia cibuľa
Na dochutenie:
  • 1 balíček
    ryžové rezance
  • 4 ks
    šalotka
  • 1 zväzok
    koriander
  • 1 zväzok
    jarná cibuľka
  • 1 zväzok
    vietnamská mäta
  • 1 konzerva
    klíčky mungo
  • 2 ks
    čili paprička
  • 1 ks
    limetka
soľ, trstinový cukor

Postup

  • 1

    Kosti zalejeme studenou vodou, privedieme k varu a varíme asi 15 minút. Potom ich scedíme a dobre opláchneme, opäť zalejeme a dáme variť spolu s celou očistenou cibuľou a sviečkovicou. Pridáme polievkovú lyžicu soli a cukru a varíme 2 až tri hodiny v závislosti od veľkosti sviečkovice. Nezakrývame a príležitostne zozbierame bielkovinu z povrchu vývaru. 

  • 2

    Medzitým pozdĺžne nakrájame zázvor na plátky, cibuľu rozrežeme na polovicu a spolu s škoricou, anízom a kardamonom, všetko opečieme na suchej panvici ci platni. Tak dosiahneme efektívnejšie uvoľnenie arómy z korenín. Takto pripravené koreniny pridáme k vriacemu vývaru a varíme kým mäsko nezmäkne. 

  • 3

    Ryžové rezance namočíme do studenej vody na 30 minút, následne krátko povaríme (postupujeme podľa návodu na prípravu) a rozdelíme do misiek. Rezance v miskách zalejeme scedeným vývarom, pridáme na plátky nakrájanú sviečkovicu, mungo klíčky, jarné cibuľky, nasekané čili, šalotku, bylinky a tesne pred podávaním pár kvapiek limetkovej šťavy.  

Bon Apétit
Ohodnoťte recept
Pridajte na nástenku