Máte chuť na niečo konkrétne?

Hrnčeková medová torta

Lahodné medové pláty pozliepané krémom s nádychom hriešneho karamelu a to všetko obohatené o chrumkavé oriešky. Tomu sa jednoducho nedá odolať...

Príprava
60min
Úprava
45min
Porcie
12

Ingrediencie

Cesto:
  • 125 g
    maslo
  • 1 hrnček
    hnedý cukor
  • 4 PL
    med
  • 1.5 ČL
    sóda bikarbóna
  • 1 ČL
    ocot
  • 3.75 hrnčeka
    hladká múka
  • 3 ks
    vajce
  • 1/4 hrnčeka
    mleté vlašské orechy
  • 1/4 hrnčeka
    mleté lieskové orechy
Krém:
  • 500 ml
    mlieko
  • 1 balíček
    Zlatý klas
  • 2 PL
    hnedý cukor
  • 1 konzerva
    karamelové kondenzované mlieko
  • 250 g
    maslo
Okrem toho:
najemno posekané vlašské a lieskové orechy na posypanie

Postup

  • 1

    Cesto: Maslo, hnedý cukor, med dáme do hrnca a na miernom ohni za občasného miešania necháme rozpustiť. Potom pridáme sódu bikarbónu zmiešanú s octom. Stále miešame až kým nám zmes „nezoranžovie“. Odstavíme z ohňa a necháme mierne vychladnúť. Občas premiešame.

  • 2

    Do mierne vychladenej zmesi pridáme rozšľahané vajíčka a následne aj po častiach múku a mleté orechy. Vypracujeme cesto. 

  • 3

    Vypracované cesto rozdelíme na 6 väčších a 1 menšiu časť. Všetky rozvaľkáme na pomúčenej doske a preložíme do vymastenej tortovej formy. Takto pripravené korpusy upečieme v rúre vyhriatej na 180 °C . Po upečení vyberieme a necháme úplne vychladnúť.

  • 4

    Krém: Z mlieka, zlatého klasu a cukru si uvaríme puding podľa návodu na obale. Necháme ho mierne vychladnúť. Karamelové kondenzované mlieko vymiešame s maslom a následne po častiach pridáme puding. 

  • 5

    6 veľkých korpusov potrieme krémom, zlepíme a nakoniec celú tortu potrieme tenkou vrstvou krému. Malý korpus najemno podrvíme, zmiešame s najemno posekanými orieškami a touto zmesou posypeme celú tortu.

Bon Apétit
Ohodnoťte recept
Pridajte na nástenku