Máte chuť na niečo konkrétne?

Citrónové tiramisu poháre

V tomto lahodnom pohárovom dezerte sa snúbi chuť kyslých citrónov so sladučkým krémom, ktorý je obohatený o "kvapku" vaječného likéru. Tomu sa jednoducho nedá odolať...

Príprava
15min
Úprava
180min
Porcie
4

Ingrediencie

  • 250 ml
    smotana na šľahanie
  • 1 balíček
    vanilkový cukor
  • 250 g
    Mascarpone
  • 250 g
    jemný tvaroh
  • 1 PL
    práškový cukor
  • 4 PL
    vaječný likér
  •  
    kôra z 1/2 citróna
  • 3 PL
    lemon curd
  • 20 ks
    dlhé cukrárske piškóty
  •  
    šťava z 2 citrónov
  • 2 PL
    kryštálový cukor
  • 2 PL
    voda
  •  
    horká čokoláda

Postup

  • 1

    Smotanu na šľahanie vyšľaháme spolu vanilkovým cukrom. Mascarpone zmiešame s tvarohom, pridáme práškový cukor, vaječný likér a citrónovú kôru. Všetko spolu dobre premiešame. Potom zľahka primiešame vyšľahanú šľahačku. Nakoniec pridáme lemon curd a všetko iba zľahka premiešame.

  • 2

    Citrónovú šťavu zmiešame s vodou a kryštálovým cukrom.

  • 3

    Pripravíme si 4 dezertné poháre, do ktorých vrstvíme piškóty namočené alebo pokvapkané pripraveným citrónovým sirupom a krém. Posledná vrstva musí byť vždy krém. Ozdobíme nastrúhanou horkou čokoládou a dáme aspoň na 3 hodiny do chladničky.

Bon Apétit
Ohodnoťte recept
Pridajte na nástenku