Máte chuť na niečo konkrétne?

Krémová tekvicová polievka

Hľadáte jednoduchú, rýchlu a chutnú polievočku, ktorá zasýti? Táto krémová tekvicová, obohatená o kyslú smotanu a chrumkavé tekvicové jadierka, bude tou správnou voľbou. 

Príprava
20min
Úprava
30min
Porcie
4

Ingrediencie

  • 1 ks
    tekvica hokkaido
  • 1 ks
    cibuľa
  • 2 strúčiky
    cesnak
  • 3 PL
    olivový olej
  • 1 liter
    zeleninový vývar
  • 100 ml
    smotana na varenie
  • podľa chuti
    soľ
  • podľa chuti
    mleté čierne korenie
  •  
    kyslá smotana
  •  
    tekvicové jadierka

Postup

  • 1

    Tekvicu umyjeme, rozrežeme, odstránime jadierka a nakrájame na kocky. Cibuľu ošúpeme a nakrájame na kocky. Cesnak ošúpeme. 

  • 2

    V hrnci rozhorúčime olivový olej, na ktorom následne restujeme cibuľku do sklovita. Následne pridáme pretlačený cesnak a ďalšiu minútku za občasného premiešania restujeme. Nakoniec pridáme nakrájanú tekvicu a všetko spolu ešte krátko restujeme. Následne zalejeme zeleninovým vývarom a varíme cca 20 minút kým nie je tekvica mäkká. 

  • 3

    Uvarenú polievku rozmixujeme ponorným mixérom dohladka. Prilejeme smotanu, dochutíme soľou a mletým čiernym korením a ešte krátko prehrejeme.

  • 4

    Polievku rozdelíme do misiek a ozdobíme kyslou smotanou a tekvicovými jadierkami, ktoré sme nasucho opražili na panvici. Môžeme ešte posypať čerstvými bylinkami podľa vlastnej chuti. Ihneď podávame.

Bon Apétit
Ohodnoťte recept
Pridajte na nástenku