Do osolenej vriacej vody dáme variť špagety.
Recepty.sk
Špagety Aglio E Olio
Nádherne jednoduché a aromatické špagety, ktorých základ tvorí olivový olej, cesnak a parmezán.

Ingrediencie
-
400 gšpagety
-
4 PLolivový olej
-
4 strúčikycesnak
-
1 štipkačili vločky
-
100 gparmezán
-
1 hrsťpetržlenová vňať
-
podľa chutisoľ
Postup
-
1
-
2
Medzitým si na miernom ohni vo väčšej panvici zahrejeme olej a pridáme na tenké plátky nakrájaný cesnak. Je dôležité pridať cesnak rovno s olejom a pomaly zahrievať, aby sa nespálil a nezhorkol.
-
3
Zo špagiet si odoberieme asi 2 dcl vody, v ktorej sa varili a scedíme ich. Vrátime ich späť do hrnca, v ktorom sa varili a zalejeme olejom s cesnakom a čili. Pridáme naseknú petržlenovú vňať, najemno nastrúhaný parmezán a všetko dobre premiešame. Ak sa nám nedarí pokryť omáčkou a syrom všetku cestovinu pridáme pár lyžíc cestovinovej vody.
-
4
Ochutnáme a pripadne dosolíme. Môžeme servírovať.
Bon Apétit