Máte chuť na niečo konkrétne?

Pečené jahňacie stehno na cesnaku a rozmaríne

Krásne voňavé mäsko a zelenina v jednom pekáči.

Príprava
15min
Úprava
120min
Porcie
6

Ingrediencie

  • 1 ks
    jahňacie stehno s kosťou
  • 10 strúčikov
    cesnak
  • 5 PL
    rastlinný olej
  • 3 vetvičky
    rozmarín
  • 3 dl
    zeleninový vývar (bujón)
  • podľa chuti
    soľ, korenie
Zelenina:
  • 5 ks
    menšie zemiaky
  • 10 ks
    malé karotky
  • 2 ks
    červená cibuľa
  • 1 ks
    veľký sladký zemiak
  • 10 ks
    veľký sladký zemiak

Postup

  • 1

    Rúru rozohrejeme na 180 °C.

  • 2

    Stehno umyjeme a osušíme. Strúčiky cesnaku pozdĺžne rozpolíme a mäso nimi husto prešpikujeme. Ku každému cesnaku zapichnem aj zopár lístkov rozmarínu. Potom mäsko preložíme na veľký plech, osolíme, okoreníme a potrieme olejom. Zvyšný cesnak a rozmarín vložíme na plech a celé podlejeme vývarom. Dáme piecť na cca 2 hodiny a mäsko pravidelne polievame vývarom a výpekom.

  • 3

    Medzitým si očistíme zeleninu a nakrájame ju podľa ľubovôle. Zeleninku pridáme k mäsku zhruba hodinku pred dopečením.

Bon Apétit
Ohodnoťte recept
Pridajte na nástenku
Súvisiace témy:
Jahňacie mäso, Mäso