Máte chuť na niečo konkrétne?

Dusené jahňacie pliecko na zelenine a víne

Delikátny obed, ktorý poteší každého gurmána.

Príprava
10min
Úprava
90min
Porcie
4

Ingrediencie

  • 1 ks
    jahňacie plece
  • 1 ks
    pór
  • 3 ks
    mrkva
  • 5 ks
    väčšie zemiaky
  • 3 strúčiky
    cesnak
  • 3 PL
    rastlinný olej
  • 3 dl
    červené víno
  • 1 vetvička
    rozmarín
  • 1/2 litra
    hovädzí vývar
  • podľa chuti
    soľ, korenie

Postup

  • 1

    Mäsko si nakrájame na tenké plátky, ktoré osolíme a okoreníme. Necháme odležať.

  • 2

    Medzitým si očistíme a nakrájame zeleninu – mrkvu, pór (kolieska), zemiaky (väčšie kocky) a cesnak na tenké plátky.

  • 3

    V hlbšej rajnici rozpálime olej a mäsko na ňom sprudka opečieme z oboch strán, tak aby sa zatiahlo a vytiahneme ho. Do výpeku pridáme pór, mrkvu, cesnak a nasekaný rozmarín a restujeme asi 3 minútky. Zeleninu zalejeme vínkom a necháme zredukovať približne na polovicu. Stiahneme plameň, pridáme mäsko a dolejeme vývarom. Vývaru pridáme len toľko aby mäso nebolo úplne ponorené, prikryjeme pokrievkou a necháme na miernom plameni dusiť cca hodinu (kým mäsko nezmäkne).

  • 4

    Potom dolejeme zvyšok vývaru, pridáme zemiaky a ešte spolu povaríme cca 20 minút.

Bon Apétit
Ohodnoťte recept
Pridajte na nástenku
Súvisiace témy:
Jahňacie mäso, Mäso