Máte chuť na niečo konkrétne?

Bezlaktózové banánové lievance

Ak patríte medzi tých, ktorí zo svojho jedálnička vyškrtli laktózu, tak tieto chutné banánové lievance sú určené práve pre vás. 

Príprava
15min
Úprava
20min
Porcie
4

Ingrediencie

  • 150 g
    hladká múka
  • 50 g
    polohrubá múka
  • 2 ČL
    kypriaci prášok
  • 1 balíček
    vanilkový cukor
  • 1 PL
    hnedý cukor
  • 250 ml
    mandľové mlieko
  • 2 ks
    vajce
  • 2 ks
    banán
  •  
    olej na opekanie

Postup

  • 1

    V jednej miske zmiešame hladkú a polohrubú múku s kypriacim práškom a vanilkovým a hnedým cukrom. V druhej miske vidličkou roztlačíme banány, po jednom zamiešame vajíčka a nakoniec aj mlieko. Tekutú zmes spojíme so sypkými ingredienciami a vypracujeme hladké cesto. 

    Náš tip

    Mandľové mlieko nemusíte kupovať v obchode, ale môžete si ho jednoducho pripraviť doma. Inšpirujte sa našim receptom na ORECHOVÉ MLIEKO

  • 2

    Na panvici rozhorúčime malé množstvo oleja, na ktorom potom pomaly opekáme menšie lievance z obidvoch strán dozlatista. 

  • 3

    Hotové lievance naservírujeme na taniere, poukladáme na ne banán nakrájaný na kolieska a polejeme medom.

Bon Apétit
Ohodnoťte recept
Pridajte na nástenku