Máte chuť na niečo konkrétne?

Penne s baklažánom a fetou

Jednoduché vegetariánske cestoviny, ktoré budete mať hotové raz-dva. A tá chuť...

Príprava
10min
Úprava
15min
Porcie
2

Ingrediencie

  • 250 g
    penne (cestoviny)
  • 1 ks
    baklažán
  • 100 g
    syr Feta
  • 1 hrsť
    miešaný listový šalát
  • podľa chuti
    soľ
  • podľa chuti
    mleté čierne korenie
  • podľa chuti
    sójová omáčka
  •  
    olivový olej

Postup

  • 1

    Cestoviny uvaríme podľa návodu na obale. Syr nakrájame na kocky. Baklažán umyjeme a nakrájame na väčšie kusy. Šalát umyjeme.

  • 2

    Na panvici rozhorúčime malé množstvo olivového oleja, na ktorom krátko opekáme baklažán, ktorý osolíme, okoreníme a pokvapkáme sójovou omáčkou. 

  • 3

    Uvarené cestoviny scedíme, dáme do misy, pokvapkáme trochou olivového oleja a premiešame. Pridáme opečený baklažán a premiešame. Podľa chuti môžeme ešte osoliť a okoreniť. 

  • 4

    Cestoviny rozdelíme na taniere, pridáme syr a nakoniec posypeme šalátom. Ihneď podávame.

Bon Apétit
Ohodnoťte recept
Pridajte na nástenku