Máte chuť na niečo konkrétne?

Zeleninový šalát s údenou makrelou

Čerstvá zeleninka obohatená o lahodnú chuť údenej makrely. Tento šalátik sa hodí na raňajky, obed aj večeru. 

Príprava
20min
Úprava
15min
Porcie
4

Ingrediencie

  • 10 ks
    malé zemiaky
  • 20 ks
    cherry paradajky
  • 1 ks
    červená cibuľa
  • 100 g
    rukola
  • 1/2 ks
    údená makrela
  • 2 PL
    majonéza
  • 1 PL
    kyslá smotana
  • podľa chuti
    soľ
  • podľa chuti
    mleté čierne korenie
  •  
    citrónová šťava

Postup

  • 1

    Zemiaky uvaríme vo vriacej osolenej vode, po 15 minútach ich zlejeme a necháme vychladnúť. Následne nakrájame. 

  • 2

    Cherry paradajky umyjeme a poprekrajujeme na polovice. Cibuľu ošúpeme a nakrájame na plátky. Rukolu umyjeme a osušíme. Makrelu natrháme na kúsky. 

  • 3

    V miske zmiešame majonézu s kyslou smotanou, premiešame a jemne osolíme a okoreníme. 

  • 4

    Všetku zeleninu dáme do misy a premiešame. Môžeme jemne osoliť a okoreniť. 

  • 5

    Na taniere rozdelíme zeleninu, na ktorú naservírujeme natrhanú údenú makrelu a všetko pokvapkáme citrónovou šťavou. Nakoniec ešte obohatíme o pripravenú majonézu s kyslou smotanou. 

Bon Apétit
Ohodnoťte recept
Pridajte na nástenku
Súvisiace témy:
Rybací šalát