Máte chuť na niečo konkrétne?

Domáce nanuky z čučoriedok, smotany a mascarpone

Delikátne krémové a pri tom ohromne ľahučké, mramorované osvieženie.

Príprava
20min
Úprava
180min
Porcie
6

Ingrediencie

  • 300 g
    čučoriedky
  • 250 g
    Mascarpone
  • 200 ml
    smotana šľahanie
  • 70 g
    cukor práškový
  • 50 g
    cukor kryštálový
  • 1 KL
    vanilkový extrakt

Postup

  • 1

    Polovicu čučoriedok vložíme do rajnice a spolu s kryštálovým cukrom a trochou vody povaríme, kým čučoriedky neprasknú a nepustia farbu. Zložíme z plameňa a prepasírujeme cez sitko. Necháme vychladnúť.

  • 2

    Mascarpone vyšľaháme so smotanou, práškovým cukrom a vanilkovým extraktom. Vzniknutý krém rozdelíme na dve polovice a do jednej zapracujeme čučoriedkovú omáčku. Do oboch krémov (bieleho a fialového) potom opatrne vmiešame celé čučoriedky (zvyšná polovica).

  • 3

    Oba krémy striedavo po lyžiciach vrstvíme do nanukových formičiek, aby sme vytvorili krásnu mramorovanú štruktúru. Uzavrieme a dáme zmraziť aspoň na 3 hodiny.

    Náš tip

    Ak nemáme formičky už s priloženými paličkami na viečku - po 30 minútach mrazenia do zmesi zapichneme drevené paličky a vrátime späť do mrazničky.  

Bon Apétit
Ohodnoťte recept
Pridajte na nástenku