Máte chuť na niečo konkrétne?

Zmrzlinový sendvič

Zmrzlina len z dvoch ingrediencií dômyselne uložená medzi chrumkavé čokoládové cookies.

Príprava
20min
Úprava
240min
Porcie
8

Ingrediencie

Sušienky (cookies):
  • 200 g
    maslo
  • 100 g
    hnedý cukor
  • 100 g
    krupicový cukor
  • 1 ks
    vajce
  • 1 ks
    vaječný žĺtok
  • 1/2 ČL
    sóda bikarbóna
  • 1/2 ČL
    prášok do pečiva
  • 1 PL
    voda
  • 330 g
    hladká múka
  • 1/4 ČL
    soľ
  • 150 g
    čokoláda
Zmrzlina:
  • 500 ml
    smotana na šľahanie 33%
  • 1 konzerva
    sladené kondenzované mlieko
  • 2 PL
    nasekaná čokoláda

Postup

  • 1

    Na zmrzlinu vyšľaháme smotanu na jemnú konzistenciu na stredných otáčkach. Prilejeme kondenzované mlieko a pokračujeme v šľahaní, až kým nám krém ešte trochu zhustne. Zamišame nasekanú čokoládu, zmrzlinovú zmes navrstvíme do misky a uložíme do mrazničky aspoň na 4 hodiny.

  • 2

    Na sušienky vypracujeme spolu maslo, oba druhy cukru a štipku soli. dokrémova. Potom pridáme celé vajce a žĺtok. Spojíme suché ingrediencie: preosiatu múku s práškom do pečiva a v lyžici vody rozmiešame sódu bikarbónu. Do maslovej zmesi pridáme rozmiešanú sódu bikarbónu a zašľaháme, potom po torškách zamiešame aj múku a prášok do pečiva. Nakoniec do tuhého cesta rukami zamiesime kúsky nasekanej čokolády. 

  • 3

    Na plech vystlaný papierom na pečenie potom porciovačom na zmrzlinu rozdelíme rovnako veľké kúsky cesta, dlaňou roztlačíme. Doržiavame odstupy, lebo cookies sa počas pečenia rozlejú. Sušienky pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 10 až 12 minút. Potom ich krátko necháme chladnúť na plechu a nesôr preložíme celkom vychladnúť na mriežku.

  • 4

    Zmrzlinu vytiahneme z mrazničky a necháme 15 minút postáť pri izbovej teplote, aby sa ľahko naberala. Na rovnú (spodnú) stranu sušienky na nesieme hrubú vrstvu zmrzliny a priložíme druhou sušienkou. Pritlačíme a nožom zahriatym v horúcej vode zarovnáme sendviče po okrajoch. Zmrzlinové sendviče  uložíme spať do mrazničky aspoň na 30 minút a môžeme podávať.  

Bon Apétit
Ohodnoťte recept
Pridajte na nástenku