Máte chuť na niečo konkrétne?

Hustý domáci biely jogurt

Pripraviť si hustý domáci biely jogurt si síce vyžaduje trošku viac času, ale ten výsledok zaručene stojí za to.

Príprava
20min
Úprava
480min
Porcie
6

Ingrediencie

  • 1 liter
    plnotučné mlieko
  • 1 téglik
    biely jogurt

Postup

  • 1

    Mlieko nalejeme do hrnca a za stáleho miešania lyžicou zohrievame až kým sa nám na vrchu nevytvorí pena (zahrievame na teplotu cca 80 °C). Potom mlieko odstavíme a necháme vychladnúť - občas premiešame, aby sa nám na povrchu nevytvorila koža. 

  • 2

    Rúru predhrejeme na 50 °C. 

  • 3

    Z ešte teplého mlieka trochu odoberieme do misky, následne pridáme jogurt a dobre premiešame. Nakoniec jogurt primiešame do zvyšného mlieka. 

  • 4

    Ešte teplé mlieko s jogurtovou zmesou plníme do sklenených pohárikov a ihneď uzavrieme. 

  • 5

    Poháriky s jogurtom vložíme do vyhriatej rúry. Po vložení ihneď vypneme. Približne za hodinu rúru opäť zapneme, necháme vyhriať na 50 °C a opäť vypneme. Jogurt necháme v rúre cca 5 až 8 hodín. Počas toho poháre nevyberáme a rúru neotvárame. 

Bon Apétit
Ohodnoťte recept
Pridajte na nástenku
Súvisiace témy:
Domáci jogurt