Máte chuť na niečo konkrétne?

Ovsená kaša s jablkami

Raňajky, v podobe lahodnej ovsenej kaše korunovanej jemne skaramelizovanými jabĺčkami, budete mať hotové raz-dva. 

Príprava
10min
Úprava
5min
Porcie
2

Ingrediencie

  • 250 ml
    mlieko
  • 7 PL
    ovsené vločky
  • 2 PL
    med
  • 1/4 ČL
    mletá škorica
  • 1 ks
    jablko
  • 1.5 PL
    maslo
  •  
    hnedý cukor

Postup

  • 1

    Mlieko spolu s ovsenými vločkami privedieme do varu. Po minúte odstavíme a prikryté necháme cca 5 minút odstáť. Potom primiešame med a škoricu. 

  • 2

    Jablko umyjeme, zbavíme jadierok a nakrájame na mesiačiky. Na panvici alebo v hrnci necháme rozpustiť maslo, pridáme jablká a posypeme trochou hnedého cukru. Približne 5 minút necháme dusiť a jemne skaramelizovať. Miešame. 

  • 3

    Pripravíme si dve misky, do ktorých rozdelíme pripravenú kašu. Následne na ňu rozdelíme jabĺčka a podávame. 

Bon Apétit
Ohodnoťte recept
Pridajte na nástenku
Súvisiace témy:
Ovsená kaša