Máte chuť na niečo konkrétne?

Čokoládovo-mätová zmrzlinová torta

Neodolateľné spojenie čokolády a mäty v osviežujúcom dezerte.

Príprava
15min
Úprava
180min
Porcie
10

Ingrediencie

  • 1000 ml
    vanilková zmrzlina
  • 200 g
    maslové sušienky
  • 80 g
    maslo
  • 3 PL
    kakao
  • 100 g
    horká čokoláda
  • 2 hrste
    lístky mäta
  • 100 ml
    smotana na šľahanie
  • 1 kvapka
    zelené potravinárske farbivo

Postup

  • 1

    Zmrzlinu preložíme z mrazničky do chladničky, aby sa trochu roztopila a lepšie sa nám s ňou pracovalo.

    Náš tip

    Domáca zmrzlina chutí vždy lepšie.

  • 2

    Na korpus: Sušienky rozdrvíme na prach a spolu s kakaom premiešame. Pridáme rozpustené maslo a vzniknuté cesto navrstvíme do potravinárskou fóliou (dno i boky) vystlanej tortovej formy (24 cm). Uložíme do mrazničky.

  • 3

    Zmrzlinu rozdelíme na dve polovice. Čokoládu nasekáme na drobné kúsky. Mätu rozmixujeme v smotane a pridáme kvapku zeleného potravinárskeho farbiva.

  • 4

    Do jednej polovice čiastočne rozpustenej zmrzliny zapracujeme polovicu nasekanej zmrzliny.

  • 5

    Do druhej polovice zmrzliny potom mätovú kašu a druhú polovicu čokolády.

  • 6

    Na stuhnutý korpus vrstvíme: ½ mätovej zmrzliny, vanilkovú zmrzlinu a druhú polovicu mätovej zmrzliny. Na vrch nastrúhame ešte trochu čokolády a uložíme do mrazničky aspoň na 3 hodiny.

Bon Apétit
Ohodnoťte recept
Pridajte na nástenku