Máte chuť na niečo konkrétne?

Zmrzlinová torta s lesným ovocím

Rozprávkový zmrzlinový dezert, ktorým určite oslníte.

Príprava
20min
Úprava
180min
Porcie
10

Ingrediencie

  • 150 ks
    maslové sušienky
  • 50 g
    lieskovce
  • 70 g
    maslo
  • 2 PL
    Nutella
  • 500 g
    Mascarpone
  • 200 g
    práškový cukor
  • 600 ml
    kyslá smotana (18%)
  • 2 KL
    vanilkový extrakt
  • 150 g
    mrazené ovocie (lesná zmes)

Postup

  • 1

    Na korpus: Sušienky rozdrvíme na prach, oriešky nasekáme nadrobno a spolu premiešame. Pridáme rozpustené maslo, nutellu a vypracujeme lepivé cesto. Zmes navrstvíme do potravinárskou fóliou (dno i boky) vystlanej tortovej formy (24 cm). Uložíme do mrazničky.

  • 2

    Na zmrzlinový krém spolu vyšľaháme v nasledovnom poradí: mascarpone, cukor, smotanu a vanilkový extrakt. Nakoniec opatrne zapracujeme mrazené ovocie a uložíme do mrazničky ideálne na celú noc.

  • 3

    Na vrch dezertu ešte navrstvíme čerstvé ovocie a opäť vložíme do mrazničky, aby sme na ovocí získali pôsobivú mrazivú glazúru.

Bon Apétit
Ohodnoťte recept
Pridajte na nástenku
Súvisiace témy:
Torta