Máte chuť na niečo konkrétne?

Špagety s paradajkovou omáčkou a šťavnatými kuracími prsiami

Príprava
25min
Úprava
25min
Porcie
4

Ingrediencie

  • 600 g
    špagety
  • 500 g
    čerstvé mäsité paradajky
  • 3 strúčiky
    cesnak
  • 1 ks
    menšia cibuľa
  •  
    pár lístkov čerstvých byliniek ako bazalka, petržlen alebo oregano
  • 4 PL
    Olivový olej Ocho Intenso
  • 1 dl
    biele suché víno (nemusí byť)
  • 2 ks
    väčšie kuracie prsia s kožou
  •  
    soľ
  •  
    mleté čierne korenie

Postup

  • 1

    Cibuľu a cesnak nakrájame na drobno. Paradajky zbavíme jadierok a tiež nakrájame na drobno. Čerstvé bylinky nasekáme.

  • 2

    Vo väčšej panvici rozohrejeme 2 PL olivového oleja, pridáme cibuľu a restujeme skoro do zlatista.

  • 3

    Potom pridáme paradajky, cesnak a nasekané bylinky. Chvíľu restujeme, pridáme víno, ktoré necháme odpariť a za občasného miešania varíme omáčku na miernom ohni približne 10 -15 minút. 

  • 4

    Na záver omáčku dochutíme soľou a čiernym korením.

  • 5

    Kuracie prsia osolíme, okoreníme a kožou dolu opečieme na druhej panvici na rozohriatom olivovom oleji z každej strany. Potom ich ešte cca 10 - 12 minút dopečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov.

  • 6

    Špagety uvaríme podľa návodu a odložíme si  trochu vody, v ktorej sa varili.

  • 7

    Uvarené špagety pridáme do panvice s omáčkou a zľahka premiešame. Môžeme ešte pridať  niekoľko lyžíc vody, v ktorej sa varili špagety.

  • 8

    Takto pripravené špagety s čerstvou paradajkovou omáčkou podávame so šťavnatými kuracím prsiami.

Bon Apétit
Ohodnoťte recept
Pridajte na nástenku