Cibuľu a cesnak nakrájame na drobno. Paradajky zbavíme jadierok a tiež nakrájame na drobno. Čerstvé bylinky nasekáme.
Špagety s paradajkovou omáčkou a šťavnatými kuracími prsiami

Ingrediencie
-
600 gšpagety
-
500 gčerstvé mäsité paradajky
-
3 strúčikycesnak
-
1 ksmenšia cibuľa
-
pár lístkov čerstvých byliniek ako bazalka, petržlen alebo oregano
-
4 PLOlivový olej Ocho Intenso
-
1 dlbiele suché víno (nemusí byť)
-
2 ksväčšie kuracie prsia s kožou
-
soľ
-
mleté čierne korenie
Postup
-
1
-
2
Vo väčšej panvici rozohrejeme 2 PL olivového oleja, pridáme cibuľu a restujeme skoro do zlatista.
-
3
Potom pridáme paradajky, cesnak a nasekané bylinky. Chvíľu restujeme, pridáme víno, ktoré necháme odpariť a za občasného miešania varíme omáčku na miernom ohni približne 10 -15 minút.
-
4
Na záver omáčku dochutíme soľou a čiernym korením.
-
5
Kuracie prsia osolíme, okoreníme a kožou dolu opečieme na druhej panvici na rozohriatom olivovom oleji z každej strany. Potom ich ešte cca 10 - 12 minút dopečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov.
-
6
Špagety uvaríme podľa návodu a odložíme si trochu vody, v ktorej sa varili.
-
7
Uvarené špagety pridáme do panvice s omáčkou a zľahka premiešame. Môžeme ešte pridať niekoľko lyžíc vody, v ktorej sa varili špagety.
-
8
Takto pripravené špagety s čerstvou paradajkovou omáčkou podávame so šťavnatými kuracím prsiami.