Máte chuť na niečo konkrétne?

Korenisté zemiaky s karfiolom (Aloo Gobi)

Zemiaky, karfiol, cibuľka a zopár indických korenín vytvoria chutné a rýchle jedlo, ktoré si budete radi pripravovať znova a znova a...

Príprava
10min
Úprava
30min
Porcie
4

Ingrediencie

  • 1 ks
    červená cibuľa
  • 1 ks
    karfiol
  • 3 ks
    väčšie zemiaky
  • 1 PL
    drvená rasca
  • 1 PL
    čerstvo nastrúhaný zázvor
  • 1 PL
    kurkuma
  • 1/2 PL
    mleté čili
  • 2 PL
    sójová omáčka
  • 1 hrsť
    čerstvý koriander
  • 3 dl
    voda

Postup

  • 1

    Karfiol rozlámeme na menšie ružičky, cibuľku nasekáme nadrobno, zemiaky ošúpeme a nakrájame na menšie kocky.

  • 2

    Do väčšej panvice pridáme cibuľu, zalejeme ju asi 1 dcl vody a varíme kým nezmäkne. K variacej sa cibuľke postupne pridávame koreniny: rascu, zázvor, kurkumu a čili. Zalejeme ďalšou vodou (2 dcl), dobre premiešame a pridáme karfiol a zemiaky. Zakryté varíme približne 25 minút, kým zelenina nezmäkne.

  • 3

    Nakoniec dosolíme sójovou omáčkou a zasypeme nasekaným koriandrom.      

Bon Apétit
Ohodnoťte recept
Pridajte na nástenku
Súvisiace témy:
Karfiol, Zemiaky