Máte chuť na niečo konkrétne?

Vegetariánske kari

Skvelé kari s cícerom, zemiakom a karfiolom – zasýti a prevonia celý dom.

Príprava
10min
Úprava
45min
Porcie
4

Ingrediencie

  • 2 PL
    maslo
  • 1 ks
    cibuľa
  • 1 PL
    čerstvo nastrúhaný zázvor
  • 2 strúčiky
    cesnak
  • 2 PL
    paradajkový pretlak
  • 2 PL
    kari pasta
  • 2 konzervy
    kokosové mlieko
  • 4 ks
    väčší zemiak
  • 1 ks
    karfiol
  • 1 konzerva
    cícer
  •  
    soľ, limetková šťava, med, koriander

Postup

  • 1

    Vo väčšom hrnci speníme na masle nadrobno nakrájanú cibuľku. Postupne pridávame a premiešavame: zázvor, pretlačený cesnak, pretlak, kari pastu a kokosové mlieko.

  • 2

    Do bublajúcej zmesi potom pridáme na kocky nakrájané ošúpané zemiaky, zakryjeme a na miernom ohni povaríme 15 minút. Potom pridáme na menšie ružičky rozobratý karfiol a cícer. Kari posolíme a na miernom ohni varíme zakryté ďalších 30 minút.

  • 3

    Nakoniec dochutíme trochou medu, osviežime limetkovou šťavou a zasypeme čerstvým koriandrom.  

Bon Apétit
Ohodnoťte recept
Pridajte na nástenku
Súvisiace témy:
Karfiol, Karí