Máte chuť na niečo konkrétne?

Citrónový sorbet s radlerom

Osviežujúca citrónová bomba, ktorá nekompromisne schladí aj v tom najhorúcejšom počasí.

Príprava
15min
Úprava
240min
Porcie
6

Ingrediencie

Cukrový sirup:
  • 1 hrnček
    kryštálový cukor
  • 1 hrnček
    voda
  • 1 hrnček
    citrónová šťava
  • 4 PL
    citrónová kôra
  • 1 hrnček
    citrónový radler

Postup

  • 1

    Vodu a cukor dáme zovrieť. Hneď ako sa cukor rozpustí odstavíme z plameňa a necháme vychladnúť.

  • 2

    4 väčšie citróny umyjeme a ich kôru nastrúhame najemno. Odšťavíme ich a precedíme cez sitko. V uzatvárateľnej miske potom spojíme citrónovú šťavu, kôru a vychladený cukrový sirup. Misku uzavrieme a uložíme na noc do chladničky.

  • 3

    K vychladnutej zmesi prilejeme čerstvo otvorený radler a uložíme do mrazničky na cca 1 hodinu. Potom čiastočne zmrazený sorbet premiešame lyžicou a opäť vrátime do mrazničky aspoň na 4 hodiny.

    Náš tip

    Ak by po hodine bol už sorbet príliš zmrznutý na premiešanie. Vyklopíme ho do mixéra, zmixujeme a pokračujeme v mrazení.

Bon Apétit
Ohodnoťte recept
Pridajte na nástenku