Máte chuť na niečo konkrétne?

Špenátové rizoto s parmezánom

Absolútna klasika, ktorá chutí vynikajúco a bude na stole do 20 minút.

Príprava
5min
Úprava
20min
Porcie
4

Ingrediencie

  • 1.5 hrnčeka
    ryža na rizoto (arborio, carnaroli, baldo...)
  • 2 dl
    biele víno
  • 5 hrnčekov
    zeleninový vývar
  • 2 PL
    olivový olej
  • 1 PL
    maslo
  • 1 ks
    cibuľa
  • 1 ks
    malý zeler
  • 4 hrste
    baby špenát
  • 1/2 hrnčeka
    strúhaný parmezán
  •  
    soľ, mleté čierne korenie

Postup

  • 1

    Maslo a olivový olej rozpustíme v hlbšej panvici. Pridáme nadrobno posekanú cibuľku a zeler a opražíme do sklovita.

  • 2

    Pridáme ryžu a miešaním ju necháme dobre obaliť v oleji. Pridáme víno a necháme ho odpariť. A začneme prilievať vývar po naberačkách. Vždy keď sa odparí  a vsiakne do ryže, pridáme ďalšiu naberačku a takto pokračujeme zhruba 20 minút, kým nebude rizoto kašovitej konzistencie a ryža mäkká.

  • 3

    Odstavíme z plameňa a primiešame lístky špenátu a strúhaný parmezán. Osolíme a okoreníme podľa chuti a môžeme podávať.

Bon Apétit
Ohodnoťte recept
Pridajte na nástenku