Máte chuť na niečo konkrétne?

Lievance plnené nutellou

Čo môže byť lepšie ako lievance na raňajky? Už iba plnené lievance na raňajky...

Príprava
20min
Úprava
20min
Porcie
4

Ingrediencie

  • 250 ml
    mlieko
  • 4 PL
    roztopené maslo
  • 2 ks
    vajce
  • 200 g
    hladká múka
  • 1 balíček
    vanilkový cukor
  • 2 ČL
    prášok do pečiva
  • 1/4 ČL
    soľ
  •  
    Nutella
  •  
    maslo alebo olej na vyprážanie

Postup

  • 1

    Mlieko, maslo a vajíčko zmiešame v jednej miske a múku, vanilkový cukor, prášok do pečiva a soľ v druhej miske. Tekutú zmes pridáme ku sypkým ingredienciám a vymiešame na hladké cesto. Cesto necháme prikryté odpočívať cca 10 minút.

  • 2

    Rozhorúčime panvicu s troškou masla alebo oleja, nanesieme vrstvu cesta, na ktoré dáme lyžičku nutelly a tú zakryjeme ďalšu vrstvou cesta. Lievance opekáme z obidvoch strán dozloatista. 

    Náš tip

    Nutellu nemusíte kupovať v obchode, ale môžete si pripraviť vlastnú. Inšpirujte sa našim receptom na DOMÁCU NUTELLU

  • 3

    Ešte teplé lievance naukladáme na seba, podľa chuti môžeme ešte obohatiť napríklad o nejaké ovocie alebo džem a podávame. 

    Náš tip

    Nutellovú plnku si môžeme predpripraviť tak, že na papier na pečenie nanesieme lyžičku nutelly, trošku ju rozotrieme do tvaru kruhu a dáme zamraziť. Potom takto pripravenú plnku iba položíme na lievanec na panvici a zalejeme ďalšou vrstvou cesta. 

Bon Apétit
Ohodnoťte recept
Pridajte na nástenku