Máte chuť na niečo konkrétne?

Domáci krémeš

Krehké pláty lístkového cesta, lahodný vanilkový puding a hriešne dobrá šľahačka - takéto delikátne spojenie v sebe skrýva krémeš. 

Príprava
20min
Úprava
20min
Porcie
15

Ingrediencie

  • 1 balíček
    lístkové cesto (500 g)
  • 1 liter
    mlieko
  • 2 balíčky
    Zlatý klas
  • 4 ks
    vajce
  • 3 balíčky
    vanilínový cukor
  • 3 PL
    kryštálový cukor
  • 2 tégliky
    smotana na šľahanie (500 ml)
  •  
    práškový cukor

Postup

  • 1

    Lístkové cesto rozdelíme na dve časti a každú rozvaľkáme. Obidva pláty popicháme vidličkou a pečieme v rúre vyhriatej na 220 °C cca 10 minút. Po upečení necháme vychladnúť.

    Náš tip

    Ak chcete svojmu koláčiku z lístkového cesta dodať ešte lahodnejšiu chuť, tak cesto nekupujte v obchode, ale podľa nášho receptu na domáce lístkové cesto si ho jednoducho pripravte doma.  

  • 2

    Vajíčka si rozdelíme na žĺtky a bielky. Bielky vyšľaháme s 1 vanilkovým cukrom na tuhý sneh. Mlieko si dáme do hrnca, pridáme žĺtky, 1 vanilkový cukor, kryštálový cukor a zlaté klasy. Uvaríme hustý puding.

  • 3

    Do ešte horúceho pudingu primiešame sneh z bielkov. Krém nanesieme na upečený plát lístkového cesta a necháme vychladnúť. 

  • 4

    Do smotany na šľahanie pridáme 1 vanilkový cukor a vyšľaháme. Vyšľahanú šľahačku nanesieme na puding a prikryjeme druhým plátom lístkového cesta. Dáme vychladiť do chladničky. Nakoniec môžeme posypať práškovým cukrom alebo poliať čokoládou. 

    Náš tip

    Vanilkový cukor nemusíte kupovať v obchode, ale môžete si ho jednoducho pripraviť doma. Inšpirujte sa našim receptom na domáci vanilkový cukor

Bon Apétit
Ohodnoťte recept
Pridajte na nástenku
Súvisiace témy:
Krémeš