Máte chuť na niečo konkrétne?

Medový krémeš

Neodolateľný krémeš s lahodným medovým nádychom...

Príprava
70min
Úprava
250min
Porcie
15

Ingrediencie

Cesto:
  • 500 g
    hladká múka
  • 60 g
    maslo
  • 150 g
    práškový cukor
  • 1 balíček
    vanilkový cukor
  • 4 PL
    med
  • 1 ČL
    sóda bikarbóna
  • 1 ks
    vajce
  • 2 ks
    vaječný žĺtok
  •  
    práškový cukor na posypanie
Plnka:
  • 1 liter
    mlieko
  • 4 ks
    vaječný žĺtok
  • 2 balíčky
    Zlatý klas
  • 120 g
    kryštálový cukor
  • 1 balíček
    vanilkový cukor
  • 1 téglik
    smotana na šľahanie

Postup

  • 1

    Všetky suroviny na cesto dáme do misy a vypracujeme. Pripravené cesto dáme na 1 hodinu do chladničky. 

  • 2

    Cesto následne rozdelíme na 2 kusy, každý dáme medzi papier na pečenie a vyvaľkáme na plát veľký ako plech. Spolu so sodným papierom na pečenie preložíme na plech a každý osobitne pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C cca 10 minút. Po upečení necháme pláty vychladnúť. 

  • 3

    Mlieko si dáme do hrnca a varíme. V miske zmiešame žĺtky, zlaté klasy, vanilkový a kryštálový cukor. Keď začne mlieko vrieť, tak doň za stáleho miešania vylejeme žĺtkovo-cukrovú zmes. Miešame až kým nám nevznikne hustý puding. Necháme vychladnúť. 

  • 4

    Smotanu na šľahanie vyšľaháme a primiešame ju k vychladnutému krému. 

  • 5

    Plát cesta si necháme v plechu, naň rovnomerne rozotrieme krém a prikryjeme druhým plátom cesta. Dáme aspoň na 4 hodiny do chladničky.

  • 6

    Pred podávaním posypeme práškovým cukrom a nakrájame na kocky. 

Bon Apétit
Ohodnoťte recept
Pridajte na nástenku