Máte chuť na niečo konkrétne?

Šľahačkovo-tvarohový krémeš s jahodami

Ľahučký krémeš, v ktorom hlavnú úlohu hrá tvaroh so šľahačkou... a ako voňavý bonus - JAHODY. 

Príprava
20min
Úprava
250min
Porcie
15

Ingrediencie

  • 500 g
    lístkové cesto
  • 500 g
    jemný tvaroh
  • 500 ml
    smotana na šľahanie
  • 300 g
    jahody
  • 2 balíčky
    vanilkový cukor
  • 2 PL
    práškový cukor

Postup

  • 1

    Lístkové cesto rozdelíme na dve časti a každú rozvaľkáme. Obidva pláty popicháme vidličkou a pečieme v rúre vyhriatej na 220 °C cca 10 minút. Po upečení necháme vychladnúť. Jeden plát lístkového cesta si necháme vcelku a druhý si nakrájame na kocky. 

    Náš tip

    Ak chcete svojmu koláčiku z lístkového cesta dodať ešte lahodnejšiu chuť, tak cesto nekupujte v obchode, ale podľa nášho receptu na domáce lístkové cesto si ho jednoducho pripravte doma.  

  • 2

    Jahody umyjeme, osušíme a nakrájame na štvrtiny. 

  • 3

    Do misky si dáme tvaroh s cukrom a dobre premiešame. Smotanu na šľahanie si vyšľaháme a primiešame k tvarohu. 

    Náš tip

    Vanilkový cukor nemusíte kupovať v obchode, ale môžete si ho jednoducho pripraviť doma. Inšpirujte sa našim receptom na domáci vanilkový cukor

  • 4

    Upečený plát lístkového cesta si dáme do obdĺžnikovej tortovej formy alebo na plech. Naň nanesieme polovicu krému, poukladáme jahody a prikryjeme zvyškom krému. Navrch poukladáme štvorčeky lístkového cesta a dáme aspoň na 4 hodiny ndo chladničky. 

  • 5

    Pred podávaním môžeme ešte posypať práškovým cukrom, nakrájame a podávame. 

Bon Apétit
Ohodnoťte recept
Pridajte na nástenku