Máte chuť na niečo konkrétne?

Viedenský jablkový závin

Jablká vo svojej najchutnejšej podobe.

Príprava
15min
Úprava
35min
Porcie
12

Ingrediencie

  • 500 g
    lístkové cesto
  • 60 g
    maslo
  • 6 PL
    strúhanka
Jablková plnka:
  • 1 kg
    nastrúhané jablká
  • 100 g
    Cukor kryštál
  • 1 PL
    citrónová kôra
  • 3 PL
    rum
  • 5 PL
    sušené hrozienka
  • 2 hrste
    mandle
  • 1 KL
    vanilkový extrakt

Postup

  • 1

    Rúru rozohrejeme na 180 °C.

  • 2

    V miske spojíme nastrúhané jabĺčka s citrónovou kôrou, rumom, hrozienkami, nasekanými mandľami cukrom a vanilkovým extraktom.

  • 3

    Cesto rozvaľkáme na tenký plát (obdĺžnik) a posypeme strúhankou, tak aby na všetkých stranách ostali neposypané kraje (cca 2cm). Na strúhanku rovnomerne navrstvíme jablkovú plnku. Kratšie okraje zalomíme dovnútra a závin zrolujeme po dlhšej strane.

  • 4

    Závin položíme na papierom na pečenie vystlaný plech a pečieme zhruba 35 minút. Zhruba uprostred pečenia závin vytiahneme a potrieme rozpusteným maslom. Po vychladnutí zasnežíme cukrom a krájame na zhruba 1,5 cm hrubé rolky.  

Bon Apétit
Ohodnoťte recept
Pridajte na nástenku