Máte chuť na niečo konkrétne?

Tekvicová polievka s čili

Pikantná a hustá polievka, ktorá v sebe spája maslovú tekvicu, horúce čili a sviežosť kyslej smotany.

Príprava
10min
Úprava
50min
Porcie
4

Ingrediencie

  • 2 ks
    rastlinný olej
  • 1 ks
    cibuľa
  • 1 ks
    maslová tekvica
  • 1 ks
    zeler
  • 1 ks
    sladký zemiak
  • 1 ks
    čili paprička
  • 1 liter
    zeleninový vývar
  •  
    kyslá smotana
Na dochutenie:
soľ, mleté čierne korenie, rasca, škorica, cukor kryštálový

Postup

  • 1

    Sladký zemiak, tekvicu a zeler ošúpeme a nakrájame na malé kocky. Cibuľku ošúpeme a nasekáme ju na drobno. Čili papričku pozdĺžne rozkrojíme, zbavíme zrniečok a nasekáme nadrobno.

  • 2

    Vo väčšom hrnci rozpálime olej a opražíme na ňom cibuľku a čili papričku. Pridáme tekvicu, zeler i zemiak a krátko orestujeme. Osolíme, okoreníme, pridáme rascu a škoricu (cca 1KL). Zalejeme vývarom a prikryté varíme na slabom ohni cca 50 minút.

  • 3

    Nakoniec polievku rozmixujeme do krémova pomocou ponorného mixéra a dochutíme cukrom (1PL), prípadne dosolíme. Na tanieri dekorujeme nasekanou čili papričkou a pikantnosť balansujeme lyžicou kyslej smotany.    

Bon Apétit
Ohodnoťte recept
Pridajte na nástenku