Máte chuť na niečo konkrétne?

Domáce lístkové cesto

Ak chcete svojim koláčikom z lístkového cesta dodať ešte lahodnejšiu chuť, tak cesto nekupujte v obchode, ale jednoducho si ho pripravte doma. 

Príprava
30min
Úprava
60min
Porcie
1

Ingrediencie

Tukové cesto:
  • 100 g
    hladká múka
  • 250 g
    maslo
Vodové cesto:
  • 200 g
    hladká múka
  • 1 ks
    vaječný žĺtok
  • 2 PL
    ocot
  • 100 ml
    voda
  • 1/4 ČL
    soľ

Postup

  • 1

    V jednej miske zmiešame suroviny na tukové cesto a v druhej na vodové cesto. 

  • 2

    Vodové cesto na pomúčenej doske vyvaľkáme na väčší plát. Do neho potom nanesieme tukové cesto, ktoré zabalíme do vodového cesta prekladaním. Cesto mierne pomúčime a dáme na 20 minút do mrazničky. 

  • 3

    Po 20 minútach cesto vyberieme z mrazničky, vyvaľkáme a zopakujeme postup prekladania. Opäť dáme na 20 minút do mrazničky. Tento postup zopakujeme ešte raz. 

  • 4

    Hotové cesto môžeme ihneď použiť alebo uskladniť v chladničke/mrazničke. 

Bon Apétit
Ohodnoťte recept
Pridajte na nástenku
Súvisiace témy:
Lístkové cesto