Máte chuť na niečo konkrétne?

Domáce víno z plodov bazy čiernej

Nielen kvety, ale aj plody bazy čiernej sa dajú vďačne využiť v kuchyni. Vyskúšajte si z nej pripraviť aj domáce bazové víno alebo niečo tvrdšie - domáci bazový likér.

Príprava
15min
Úprava
40min
Porcie
3

Ingrediencie

  • 3 litre
    plody bazy čiernej
  • 3 litre
    voda
  • 700 g
    kryštálový cukor
  • 100 g
    hrozienka
  • 2 ks
    celá škorica
  • 5 ks
    klinčeky
  • 1 ks
    badián
  • 1 ks
    2 cm kúsok zázvoru
  • 5 g
    droždie

Postup

  • 1

    Plody bazy čiernej umyjeme, oberieme zo stopiek, zalejeme vodou a varíme cca 30 minút. Následne precedíme cez husté plátno. 

  • 2

    Do precedenej šťavy pridáme cukor, hrozienka, celú škoricu , klinčeky, badián a zázvor. Všetko spolu povaríme a následne necháme vychladnúť. 

  • 3

    Do vychladnutej šťavy pridáme rozdrobené droždie. Prelejeme do čistej sklenenej nádoby a prekryjeme celofánom, ktorý predierkujeme špendlíkom. Necháme týždeň na teplom mieste kvasiť. 

  • 4

    Keď zmizne pena môžeme víno stáčať do fliaš. Takto pripravené víno skladujeme na chladnom tmavom mieste. 

Bon Apétit
Ohodnoťte recept
Pridajte na nástenku
Súvisiace témy:
Baza