Máte chuť na niečo konkrétne?

Valašský bravčový guláš

Výdatný guláš, ktorý je plný vôní a chutí aj bez tradičnej prísady – mletej papriky.

Príprava
15min
Úprava
2min
Porcie
6

Ingrediencie

  • 1 kg
    bravčová krkovička s kosťou
  • 1/2 kg
    bravčové stehno
  • 4 ks
    väčšia cibuľa
  • 1 ks
    zeler
  • 3 ks
    mrkva
  • 10 strúčikov
    cesnak
  • 3 ks
    väčší zemiak
  • 4 ks
    bobkový list
  • 5 ks
    celé čierne korenie
  • 2 PL
    vegeta bez soli
  • 2 hrste
    ligurček (magi)
  •  
    soľ, mleté čierne korenie, majoránka

Postup

  • 1

    Krkovičku s kosťou umyjeme, nasekáme na dva alebo tri menšie diely a dáme variť do veľkého hrnca. Stehno umyjeme, nakrájame na menšie kocky a pridáme ku krkovičke. Privedieme k varu, znížime plameň a zakryté necháme variť.

  • 2

    Medzitým si krájame zeleninu na menšie kocky a prihadzujeme ju do hrnca ku mäsku. Keď už máme v hrnci zeler, cibuľu i mrkvu, pridáme 5 strúčikov nadrobno nasekaného cesnaku, 1 hrsť nasekaného ligurčeku, bobkový list, celé korenie a vegetu. Prisolíme, zakryjeme a necháme pomaly variť cca 90 minút.

  • 3

    Keď je mäsko mäkké pridáme na kocky pokrájané zemiaky a varíme ďalšiu pol hodinu. Môžeme ale nemusíme obrať mäsko od kostí a vrátiť ho späť do guláša. Odstavíme z ohňa a dochutíme druhou polovicou cesnaku (tiež nasekaný na drobno), druhou hrsťou ligurčeku, mletým korením, majoránom a prípadne ešte dosolíme.

  • 4

    Podávame s čerstvým chlebíkom.

Bon Apétit
Ohodnoťte recept
Pridajte na nástenku
Súvisiace témy:
Guláš