Máte chuť na niečo konkrétne?

Baklažánová nátierka - Baba ganoush

Lahodná nátierka, v ktorej hlavnú úlohu hrá pečený baklažán... 

Príprava
15min
Úprava
40min
Porcie
8

Ingrediencie

  • 2 ks
    baklažán
  • 3 strúčiky
    cesnak
  • 3 PL
    tahini pasta
  • 1 PL
    citrónová šťava
  • 2 PL
    olivový olej
  • 1 KL
    mletá rasca
  • podľa chuti
    soľ
  • podľa chuti
    mleté čierne korenie
  •  
    čili papričky v oleji
  •  
    olivový olej na pokvapkanie baklažánov

Postup

  • 1

    Rúru vyhrejeme na 180 °C a plech na pečenie vystelieme alobalom.

  • 2

    Balažány umyjeme, osušíme a prekrojíme na polovice. V dužine baklažánov urobíme pár zárezov (krížikov) nožom tak, aby sme neporušili šupku. Takto pripravené baklažány dáme na plech a dužinu pokvapkáme olivovým olejom. Pečieme vo vyhriatej rúre cca 30 až 40 minút. Po upečení necháme baklažány vychladnúť. 

  • 3

    Cesnak ošúpeme, pokrájame na menšie kúsky. Z baklažánov vydlabeme dužinu. 

  • 4

    Do mixéra dáme cesnak, baklažánovú dužinu, tahini pastu, olivový olej, citrónovú šťavu a mletú rascu. Všetko spolu rozmixujeme. Podľa chuti osolíme a okoreníme. Môžeme pridať aj niečo pikantné napríklad čili papričky v oleji.

Bon Apétit
Ohodnoťte recept
Pridajte na nástenku