Máte chuť na niečo konkrétne?

Pečená špagetová tekvica

Tekvica, cesnak a petržlenová vňať splynú v tie najlepšie špagety, aké ste ochutnali.

Príprava
10min
Úprava
40min
Porcie
2

Ingrediencie

  • 1 ks
    špagetová tekvica
  • 3 PL
    extra panenský olivový olej
  • 4 strúčiky
    cesnak
  • 1 hrsť
    petržlenová vňať
  • 2 hrste
    strúhaný parmezán
  •  
    soľ, mleté čierne korenie

Postup

  • 1

    Rúru rozohrejeme na 180 °C.

  • 2

    Z tekvice opatrne odrežeme malý kúsok zvrchu i zospodu a ostrým veľkým nožom ju pozdĺžne prepolíme. Z vnútra vydlabeme semiačka, ktoré si môžeme odložiť a neskôr opražiť. Vnútorné strany tekvice pokvapkáme olejom, posolíme a okoreníme.

  • 3

    Polovice položíme šupkou nahor na papierom na pečenie vystlaný plech a pečieme v rúre zhruba 35 až 40 minút.    

  • 4

    Medzitým si na panvici rozohrejeme 2 lyžice olivového oleja, do ktorého pridáme na tenké plátky nakrájaný cesnak, čerstvo namleté čierne korenie a trochu soli. Spolu krátko orestujeme a odložíme bokom.  

  • 5

    Po upečení tekvicu obrátime a vidličkou vydlabávame mäkkú dužinu tvoriac tekvicové špagety. Špagety premiestnime do misky a pokračujeme vo vydlabávaní až kým nám neostane iba šupka.

  • 6

    V miske premiešame tekvicové špagety s aromatizovaný olejom z panvice, parmezánom a nasekanou petržlenovou vňaťou. Delikátne špagety môžeme podávať v šupkách, ktoré poslúžia ako krásne prírodné misky.

Bon Apétit
Ohodnoťte recept
Pridajte na nástenku