Máte chuť na niečo konkrétne?

Kuracie karí s jablkami

Jemné kuracie mäsko v kombinácii so sladkým ovocím a to navyše zaliate lahodnou karí omáčkou...

Príprava
20min
Úprava
30min
Porcie
4

Ingrediencie

  • 600 g
    kuracie prsia
  • 3 ks
    jablko
  • 1 ks
    cibuľa
  • 1 PL
    sójová omáčka
  • 250 ml
    smotana na varenie
  • podľa chuti
    soľ
  • podľa chuti
    mleté čierne korenie
  • podľa chuti
    bazalka
  • podľa chuti
    kari korenie
  •  
    olej
  •  
    jarná cibuľka

Postup

  • 1

    Kuracie prsia nakrájame na väčšie kocky. Pridáme trochu oleja a podľa chuti soľ, mleté čierne korenie a bazalku. Jablká umyjeme, vyrežeme jadrovníky a nakrájame na kocky. 

  • 2

    Cibuľu ošúpeme a nakrájame nadrobno. Na panvici rozhorúčime trochu oleja, na ktorom následne opražíme cibuľku. Potom pridáme kuracie prsia a opražíme. Pridáme jablká a krátko opečieme. 

  • 3

    Ku opečenému kuraciemu mäsu s jablkami pridáme sójovú omáčku, smotanu na varenie a karí korenie. Varíme kým nie je mäso hotové a jablká mäkké. Nakoniec ešte môžeme podľa chuti osoliť a okoreniť. 

  • 4

    Podávame posypané nasekanou jarnou cibuľkou a s ryžou. 

Bon Apétit
Ohodnoťte recept
Pridajte na nástenku