Máte chuť na niečo konkrétne?

Jablkový džem s čili a bylinkami

Obyčajný jablkový džem sme povýšili na delikatesu vďaka čili papričke a bylinkám. Vyskúšajte. 

Príprava
20min
Úprava
50min
Porcie
7

Ingrediencie

  • 2 kg
    jablká
  • 500 g
    kryštálový cukor
  • 1 balíček
    vanilkový cukor
  • 1 ks
    čili paprička
  •  
    šťava a kôra z 1 citróna
  •  
    bylinky podľa chuti (mäta, medovka, rozmarín...)

Postup

  • 1

    Jablká očistíme a pokrájame. Jablká dáme do hrnca, pridáme malé množstvo vody a necháme dusiť cca 20 minút. Potom pomocou tyčového mixéra rozmixujeme.

  • 2

    Ku rozmixovaným jablkám pridáme kryštálový a vanilkový cukor, citrónovú šťavu a kôru, nasekanú čili papričku a nasekané bylinky podľa chuti. Premiešame a varíme ďalších 5 až 10 minút. 

  • 3

    Pripravený džem plníme do čistých zaváraninových pohárov a sterilizujeme cca 25 minút pri teplote 80 °C.

Bon Apétit
Ohodnoťte recept
Pridajte na nástenku