Máte chuť na niečo konkrétne?

Tekvicovo-zemiakové placky s cesnakovým dresingom

Vyskúšajte tentokrát tradičné zemiakové placky obohatiť o chutnú maslovú tekvicu. A k tomu si doprajte lahodnú bodku v podobe domáceho cesnakového dresingu, ktorý budete mať hotový raz-dva... 

Príprava
20min
Úprava
20min
Porcie
6

Ingrediencie

Placky:
  • 500 g
    zemiaky
  • 500 g
    maslová tekvica
  • 1 strúčik
    cesnak
  • 3 ks
    vajce
  • 3 PL
    hladká múka / kukuričný škob
  • podľa chuti
    soľ
  • podľa chuti
    mletý majorán
  • podľa chuti
    mleté čierne korenie
  •  
    olej na vypážanie
Dresing:
  • 1 téglik
    biely jogurt
  • 1 téglik
    kyslá smotana
  • 3 strúčiky
    cesnak
  • 1 PL
    horčica
  • 1 PL
    citrónová šťava
  • podľa chuti
    soľ
  • podľa chuti
    mleté čierne korenie

Postup

  • 1

    Placky: Zemiaky a tekvicu ošúpeme a nahrubo nastrúhame do misy. Pridáme pretlačený alebo postrúhaný cesnak, vajíčka, múku alebo škrob a dobre premiešame. Podľa chuti pridáme soľ, mleté čierne korenie a mletý majorán.

  • 2

    Na panvici rozhorúčime olej, na ktorom vyprážame malé placky. 

  • 3

    Dresing: Pripravíme si misku, do ktorej dáme biely jogurt, kyslú smotanu, horčicu a citrónovú šťavu. Cesnak ošúpeme a pretlačíme alebo nastúhame do misky k ostatným surovinám. Všetko spolu dobre premiešame. Podľa chuti pridáme soľ a mleté čierne korenie. 

  • 4

    Dresing podávame ako prílohu ku plackám. 

Bon Apétit
Ohodnoťte recept
Pridajte na nástenku