Máte chuť na niečo konkrétne?

Tekvicové ravioli s bryndzou a šalviovým maslom

Bryndzové pirohy sú výborné - na tom sa určite zhodnú všetci milovníci bryndze. Ale čo tak to tentokrát skúsiť trošku inak? 

Príprava
100min
Úprava
5min
Porcie
6

Ingrediencie

Cesto:
  • 500 g
    hladká múka
  • 4 ks
    vaječný žĺtok
  • 200 g
    tekvica hokkaido
  • 250 g
    bryndza
  •  
    maslo
  •  
    čerstvé lístky šalvie

Postup

  • 1

    Umytú tekvicu nakrájame na kocky a dáme ju variť nad paru. Uvarenú tekvicu rozmixujeme na jemnú kašu, ktorú necháme vychladnúť. Následne toto tekvicové pyré dáme do misky, kde ho zmiešame s vaječnými žĺtkami. Potom túto zmes pomaly pridáme do múky a vypracujeme tuhšie nelepivé cesto. Ak sa cesto lepí, tak pridajte ešte múku. Hotové cesto necháme odpočívať v chladničke cca 60 minút. 

  • 2

    Odpočinuté cesto vyvaľkáme a povykrajujeme štvorce. Na každý stvorec dáme lyžičku bryndze a spojíme s čisým štvorcom cesta. Pripravené ravioly dáme na pomúčenú dosku. 

  • 3

    Do väčšieho hrnca dáme zovrieť vodu. Keď sa voda začne variť, tak do nej vhodíme pripravené ravioli. Varíme cca 2 minúty. Potom vyberieme a rozdelíme na taniere. 

  • 4

    Na panvici si rozpustíme maslo, do korého pridáme pár lístkov nasekanej čerstvej šalvie. Tým potom prelejeme uvarené ravioli. Nakoniec eše môžeme posypať orieškami a podávame. 

Bon Apétit
Ohodnoťte recept
Pridajte na nástenku