Máte chuť na niečo konkrétne?

Rýchla hroznová bublanina

Do bublaniny môžeme zakomponovať akékoľvek ovocie a vždy bude chutiť výborne. My to dnes vyskúšame s hroznom. Pridáte sa?

Príprava
25min
Úprava
30min
Porcie
12

Ingrediencie

  • 5 ks
    vajce
  • 180 g
    práškový cukor
  • 1 balíček
    vanilkový cukor
  • 1/4 ČL
    soľ
  • 300 g
    polohrubá múka
  • 1 balíček
    prášok do pečiva
  • 100 ml
    olej
  • 50 ml
    kefír
  • 400 g
    biele hrozno bez kôstok
  •  
    práškový cukor na posypanie

Postup

  • 1

    Vajíčka si rozdelíme na bielky a žĺtky. Ku žĺtkom pridáme práškový a vanilkový cukor a vymiešame do peny. Bielky so soľou vyšľaháme na tuhý sneh. 

  • 2

    Do žĺtkovej zmesi postupne pridávame múku zmiešanú s práškom do pečiva, olej a kefír. Následne do cesta zamiešame sneh z bielkov. 

  • 3

    Pripravené cesto vylejeme do tortovej formy (môžete použiť aj plech) vymastenej maslom a vysypanej múkou (alebo vystlanej papierom na pečenie). Na cesto poukladáme umyté a osušené bobuľky hrozna a môžeme zľahka premiešať. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C cca 30 minút.

  • 4

    Po upečení necháme vychladnúť, poprášime práškovým cukrom, nakrájame a podávame. 

    Náš tip

    Ak patríte medzi milovníkov kokosu, tak vyskúšajte do cesta pridať aj 2 PL strúhaného kokosu.

Bon Apétit
Ohodnoťte recept
Pridajte na nástenku